Welkom bij Kenniscentrum Argos!

Voor iedereen die meer wil weten over hond en gedrag biedt Kenniscentrum Argos lezingen, video’s, e-books en artikelen. Van de aanschaf van een hond tot de opvoeding en training van een pup en van puberperikelen tot gedragsproblemen – alles over hond en gedrag vind je hier. De informatie is samengesteld door gediplomeerde Kynologisch Instructeurs en Gedragstherapeuten met veel ervaring. In de lezingen, video’s, artikelen en e-books worden de allernieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en –training op een overzichtelijke manier verteld zodat je er direct mee aan de slag kunt samen met jouw hond.

 

De naam Argos verwijst naar een van de eerste voorbeelden uit de geschiedenis van de sterke band die mens en hond met elkaar hebben: het verhaal van Argos, de hond van de Griekse held Odysseus, die elkaar na twintig jaar gescheiden te zijn geweest nog steeds herkenden. Argos staat dus voor de bijzondere relatie en de sterke band die mens en hond met elkaar hebben. Als Kenniscentrum willen wij ertoe bijdragen dat mens en hond elkaar nog beter gaan begrijpen en de mooie, oeroude en bijzondere band tussen hond en mens nog sterker wordt.

 

 

Wie zijn wij?

Miriam Eijgenstein

Miriam is gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden (aangesloten bij de beroepsorganisatie NVGH), gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gecertificeerd Detectie Instructeur en gecertificeerd Instructeur neuswerk in puinomgeving. Tevens is zij oprichter en eigenaar van Hondencentrum DogsFirst, gevestigd in Almere waar ze meerdere diensten aanbiedt op het gebied van hondengedrag.

 

Miriam heeft zelf twee Rhodesian Ridgebacks en een Stabijhoun waarmee zij traint in verschillende disciplines en die haar regelmatig assisteren bij o.a. gedragstherapie.

 


Drs. Linda Vermaas

Linda is gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden (aangesloten bij de NVGH) en gecertificeerd Detectie en Tracking & Trailing Instructeur. Ook heeft zij haar eigen gedragstherapiepraktijk (KynoSophia) van waaruit zij actief is in de regio Hillegom – Heemstede – Uithoorn – Alphen aan den Rijn op het gebied van hondengedrag en -training.

 

Met haar eigen honden (een Cocker Spaniel en een Welsh Springer Spaniel) traint Linda ook graag, en doet ze aan speuren en detectie.

 

Manon Hagen

Manon is gediplomeerd Kynologisch Instructeur en gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden (aangesloten bij Stichting Certipet en de NVGH). Zij heeft haar eigen praktijk voor gedragstherapie (Hondwijs), gevestigd in Hoogwoud en actief in de regio Noord-Holland Noord, waar ze diverse diensten aanbiedt op het gebied van hondengedrag- en training.

 

Manon heeft een Zwitserse Witte Herder waarmee ze graag gaat speuren en op recreatieve basis obedience training doet.