Voor iedereen die meer wil weten over hond en gedrag biedt Kenniscentrum Argos lezingen, video’s, e-books en artikelen. Van de aanschaf van een hond tot de opvoeding en training van een pup en van puberperikelen tot gedragsproblemen – alles over hond en gedrag vind je hier. De informatie is samengesteld door gediplomeerde Kynologisch Instructeurs en Gedragstherapeuten met veel ervaring. In de lezingen, video’s, artikelen en e-books worden de allernieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en –training op een overzichtelijke manier verteld zodat je er direct mee aan de slag kunt samen met jouw hond.

De naam Argos verwijst naar een van de eerste voorbeelden uit de geschiedenis van de sterke band die mens en hond met elkaar hebben: het verhaal van Argos, de hond van de Griekse held Odysseus, die elkaar na twintig jaar gescheiden te zijn geweest nog steeds herkenden. Argos staat dus voor de bijzondere relatie en de sterke band die mens en hond met elkaar hebben. Als Kenniscentrum willen wij ertoe bijdragen dat mens en hond elkaar nog beter gaan begrijpen en de mooie, oeroude en bijzondere band tussen hond en mens nog sterker wordt.

In 2020 is ook de Argos Scentwork Academy opgericht, waar de neus van de hond centraal staat en speur- en detectielessen worden gegeven.

Wie zijn wij?

Het team van Kenniscentrum Argos bestaat uit:

Linda Vermaas

Linda is gediplomeerd kynologisch instructeur, gedragstherapeut, gedragsbeoordelaar en gecertificeerd detectie- en speurinstructeur. Linda heeft als ervaren instructeur en gedragstherapeut veel verschillende honden en hun eigenaren begeleid bij de opvoeding en training en bij het verminderen van (complexe) gedragsproblemen. Linda geeft ook les aan gedragstherapeuten in opleiding bij DogVision, waar zij onder andere lessen over leerprincipes en problemen rond het alleen thuis zijn geeft. Ook is Linda als gedragsbeoordelaar betrokken bij het afnemen van de TOP-test, een gedragstest die onder andere wordt ingezet om een gedragsprofiel te schetsen ten behoeve van het gebruik van honden in de fokkerij of bij asieldieren. 

Zelf heeft Linda een Cocker Spaniel en een Welsh Springer Spaniel.

 

Romy Groeneveld

Romy is gediplomeerd Kynologisch Instructeur en eigenaar van EduCanem. Ook geeft zij groepslessen bij een hondenschool in Den Haag. Romy heeft een Golden Retriever, waarmee ze regelmatig workshops volgt om samen actief bezig te zijn. Dit varieert van mantrailing tot kanovaren en suppen.