Welkom bij Kenniscentrum Argos!


Voor iedereen die meer wil weten over hond en gedrag biedt Kenniscentrum Argos lezingen, video’s, e-books en artikelen. Van de aanschaf van een hond tot de opvoeding en training van een pup en van puberperikelen tot gedragsproblemen – alles over hond en gedrag vind je hier. De informatie is samengesteld door gediplomeerde Kynologisch Instructeurs en Gedragstherapeuten met veel ervaring. In de lezingen, video’s, artikelen en e-books worden de allernieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en –training op een overzichtelijke manier verteld zodat je er direct mee aan de slag kunt samen met jouw hond.

De naam Argos verwijst naar een van de eerste voorbeelden uit de geschiedenis van de sterke band die mens en hond met elkaar hebben: het verhaal van Argos, de hond van de Griekse held Odysseus, die elkaar na twintig jaar gescheiden te zijn geweest nog steeds herkenden. Argos staat dus voor de bijzondere relatie en de sterke band die mens en hond met elkaar hebben. Als Kenniscentrum willen wij ertoe bijdragen dat mens en hond elkaar nog beter gaan begrijpen en de mooie, oeroude en bijzondere band tussen hond en mens nog sterker wordt.

In 2020 is door Miriam en Linda ook de Argos Scentwork Academy opgericht, waar de neus van de hond centraal staat en speur- en detectielessen worden gegeven. 

 

Wie zijn wij?

Het team van Kenniscentrum Argos bestaat uit:

 

Linda Vermaas

Linda is kynologisch instructeur, gedragstherapeut voor honden, detectie- en speurinstructeur en mede-oprichter van Kenniscentrum Argos. Lees hier meer over Linda.

 

 

 

 

 

 


 

Miriam Eijgenstein 

Miriam is kynologisch instructeur, gedragstherapeut voor honden, detectie-instructeur en mede-oprichter van Kenniscentrum Argos. Lees hier meer over Miriam. 

 

 

 

 

 

 


 

Romy Groeneveld

Romy is kynologisch instructeur i.o. en PR specialist. Lees hier meer over Romy.