Soms zit je met je handen in het haar… Waarom vertoont je hond nou dat rare, vervelende of zelfs gevaarlijke gedrag? En hoe kun je ervoor zorgen dat dit gedrag vermindert? In onderstaande artikelen, lezingen en video’s leer je meer over de oorzaken én oplossingen van probleemgedrag. En lukt het echt niet om een probleem te verminderen of vertoont je hond heftige angst en/of agressie? Schakel dan een gediplomeerd gedragstherapeut voor honden in zodat je op maat advies kunt inwinnen. Via deze website kun je zien welke gedragstherapeuten er bij jou in de buurt werkzaam zijn.

Lezing: Hondentaal

Het beter begrijpen van het gedrag van je hond begint met het leren lezen van de hondentaal. Wanneer je snapt wat je hond je probeert te vertellen, is het bovendien gemakkelijker om ongewenst gedrag te veranderen. In deze uitgebreide lezing leer je hoe je hondentaal kunt lezen: waar moet je op letten en hoe moet je de hondentaal interpreteren? In de lezing leer je uit welke elementen hondentaal bestaat, hoe je aan de hand van de lichaamstaal van honden kunt herkennen hoe je hond zich voelt en krijg je tevens veel praktische tips, mede aan de hand van veel videomateriaal.

Lezing: Angst voor geluiden

Schrikt jouw hond van vuurwerk, verkeer of dichtslaande kliko’s? Zie je nu al op tegen Oud en Nieuw en wil je je hond door deze lastige dagen heen helpen en weten hoe je je hond kunt trainen om harde geluiden niet meer eng te vinden? Bekijk dan deze online lezing van bijna 2 uur, waarin je alles leert over de oorzaken achter angst voor geluiden én hoe je deze angst kunt verminderen met behulp van management, training, hulpmiddelen en indien nodig medicatie. 

Artikelen

Doe ik het wel goed?

Iedereen is wel eens onzeker over de opvoeding van zijn hond. Doe ik niet te veel met mijn hond en raakt hij nu overprikkeld? Of

Lees verder

Video's

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.