Ik heb een pup/puber

Leuk, zo’n schattige pup! Maar zo’n pup is ook een boel werk en soms zijn er dingen die niet zo leuk zijn, zoals die scherpe tandjes… En dan komt daarna nog de puberteit, waarin je lieve pup verandert in een monster dat soms helemaal niet meer luistert. Hoe geef je jouw pup een goede start en hoe ga je om met puberperikelen? Op deze pagina vind je alles over pups en pubers zodat je jouw opgroeiende hond goed kan begeleiden in zijn weg naar volwassenheid. 

 


 

E-books

Socialiseren van een pup

De socialisatiefase is de belangrijkste periode in het leven van je pup. In deze fase leert je pup de wereld kennen en leg je het fundament voor een stabiele hond die goed met allerlei prikkels om kan gaan. Socialiseren is echter meer dan alleen maar je pup overal mee naartoe nemen. In dit e-book wordt uitgelegd hoe je de socialisatie het beste kunt aanpakken. Ook lees je alles over het belang van slaap tijdens de socialisatiefase, hoe je rekening houdt met de persoonlijkheid van jouw individuele pup en hoe je je pup begeleidt als hij ergens van schrikt. 

 

Lees verder

 


De puberteit bij honden

 

Na de puppytijd, het zindelijk maken en het ontwijken van scherpe puppytandjes dient de volgende uitdagende fase zich alweer aan: de puberteit. Verrassend genoeg is dit echter een fase waarover maar weinig informatie beschikbaar is. Aan boeken over puppytraining is er geen gebrek, maar de puberteit bij honden is een ondergeschoven kindje. Met dit e-book proberen we daar verandering in te brengen, want de puberteit is een hele belangrijke fase.

 

Lees verder

 


Artikelen

Help, mijn puppy bijt!

Je kijkt al een tijd uit naar de komst van je pup en daar is hij dan eindelijk! Hij ziet er superschattig uit, maar al snel verandert hij in een piranha met vlijmscherpe tandjes die hij maar al te graag in jouw kleding of handen zet. Waarom bijt jouw puppy en wat kun je eraan doen?

 

Lees artikel

 

 

 


Wat te doen als je een pup in huis krijgt

De pup is uitgekozen en hij komt binnenkort in huis! Het zijn spannende tijden en iets om met het hele gezin naar uit te kijken. Lees voor dat het zover is nog even het volgende artikel door zodat je zo goed als mogelijk voorbereid bent. 

 

Lees artikel

 

 

 


Het belang van slaap

Goed slapen is niet alleen voor mensen essentieel, maar ook voor honden. Wanneer een hond niet goed of niet genoeg slaapt kan dit tot gezondheids- en gedragsproblemen leiden. Maar hoeveel slaap heeft een hond eigenlijk nodig en hoe kun je ervoor zorgen dat je hond goed slaapt?

 

Lees artikel

 

 

 


De voor- en nadelen van castratie

Je hond wel of niet castreren? Dat is een vraag die bij veel hondeneigenaren aan de orde komt. In dit artikel vind je een overzicht van de voor- en nadelen van castratie en welke invloed castratie heeft op de gezondheid, het uiterlijk en het gedrag.

 

Lees artikel

 

 

 


Alleen zijn aanleren

Honden zijn sociale dieren en alleen zijn is voor hen niet vanzelfsprekend, sommige honden ontwikkelen zelfs verlatingsangst. Door het alleen zijn goed aan te leren en langzaam op te bouwen kun je voorkomen dat jouw hond het alleen zijn vervelend of zelfs eng gaat vinden. Maar hoe pak je dat aan?

 

Lees artikel

 

 

 


Dominantie: hoe zit het nou echt?

Dominantie is een omstreden onderwerp. Vroeger – en soms nog steeds – werd vrijwel alle probleemgedrag bij honden verklaard vanuit het idee dat de hond de eigenaar niet als de “alpha” zag. Wat is hier nou wel of niet van waar?

 

Lees artikel

 

 

 


Een goede band met je hond

Al meer dan 15.000 jaar delen mensen hun leven met honden. In die tijd is de band tussen honden en mensen steeds hechter geworden. Maar hoe weet je of je een goede band hebt met je hond? En hoe maak je jullie band nog sterker?

 

Lees artikel

 

 

 

 

 


Trekken aan de lijn

We vinden het allemaal fijn om ontspannen te kunnen lopen met een hond die aandacht heeft voor jou. Ook omdat jij je hond begeleidt in het verkeer, en andere (gevaarlijke) situaties die de hond zelf niet goed kan inschatten, is het belangrijk dat jij als eigenaar enige controle hebt. 

 

Lees artikel

 

 

 

 


Waarom is mijn hond zo druk?

Steeds vaker zien wij op hondenscholen honden die erg druk zijn, veel blaffen, moeilijk tot rust kunnen komen, moeilijk kunnen focussen en moeilijk met prikkels om kunnen gaan. Hoewel er vele oorzaken aan dit gedrag ten grondslag kunnen liggen, speelt onze sterk veranderde maatschappij en bijbehorend activiteitenpatroon van de hond heel vaak ook een rol.

 

Lees artikel

 

 

 


De do’s en dont’s voor oud & nieuw

Hoe help je je hond Oud & Nieuw door? Wat moet je wel en vooral niet doen tijdens deze voor veel honden stressvolle periode? Als mijn hond bang is voor vuurwerk, moet ik hem dan negeren of juist niet? Wat kan ik doen om mijn hond te ondersteunen?

 

Lees artikel

 

 

 


Video’s

Het aandachtsspel

Met dit spelletje kun je je hond op een leuke manier leren om meer aandacht te hebben voor jou. Dit is dus een heel geschikte oefening voor honden die snel afgeleid zijn, veel trekken aan de lijn of niet goed luisteren als ze los lopen.

 

Bekijk video

 

 

 


Wachten

Het doel van deze oefening is om de hond te leren om zichzelf te beheersen. Door de hond hiervoor een woord als ‘wachten’ aan te leren kun je je hond zich laten beheersen zonder dwang.

 

Bekijk video

 

 


Impulsregulatie

Deze oefening is perfect voor als  je hond uitvalt naar andere honden of naar mensen, maar ook als je hond najaagt en achter andere dieren of voertuigen aan wil gaan.

 

Bekijk video

 

 


Ontspannen op een kleedje

Het doel van deze oefening is om de hond te leren om zichzelf te ontspannen in moeilijke situaties. Dit doen we door het gevoel van ontspanning te koppelen aan het kleedje. 

 

Bekijk video

 

 


Ongeschreven regels voor loslopende honden

In deze video brengen we een aantal ongeschreven regels voor loslopende honden en hun eigenaren onder de aandacht waarmee ergernissen kunnen worden voorkomen.

 

Bekijk video

 

 


 

De betekenis van kwispelen

Vaak wordt gedacht dat een hond alleen kwispelt als hij blij is. Honden kunnen echter op verschillende manieren kwispelen en daarmee verschillende emoties laten zien. 

 

Bekijk video

 

 


 

Spelen met je hond

Spelen met je hond is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig! In deze video zie je hoe je de woorden ‘vast’ en ‘los’ kunt aanleren. 

 

Bekijk video