Een hond in huis halen is leuk, maar ook spannend want stel dat je de verkeerde keuze maakt en vijftien jaar lang ‘opgescheept’ zit met een hond waar je niet blij van wordt? Daarom is een gedegen voorbereiding aan te raden. Want wat voor hond past bij jou? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hond en hoe bereid je je het beste voor? Waar koop je een hond en waar vooral niet? 

Op deze pagina vind je meer informatie die je kan helpen om je goed voor te bereiden op de komst van een hond. 

 


Lezingen

 

In deze online lezing leer je alles over de keuze voor een hond: ben je er echt klaar voor? En zo ja, wat voor hond past het beste bij jou? Hoe kies je een hond uit en hoe bereid je je voor op de komst van een hond? Dit en meer wordt besproken in deze online lezing.

 

Bekijk lezing

 

 

 

 


Artikelen

Een hond uit het buitenland

 

Steeds meer mensen kiezen voor een (zwerf)hond uit het buitenland. In 2016 kwamen maar liefst 12.608 honden naar Nederland via de bijna 200 stichtingen die buitenlandse honden herplaatsen. Helaas komt het echter regelmatig voor dat het in huis hebben van een buitenlandse hond meer voeten in de aarde heeft dan van tevoren werd verwacht.

 

Lees artikel

 

 


De beste leeftijd voor de plaatsing van een pup

 

De meeste pups verlaten het nest op een leeftijd van 8 weken. Volgens de wet mag dit zelfs al vanaf 7 weken (mits de pup in Nederland is geboren). Maar wat is nou de beste leeftijd voor een pup om het nest te verlaten?

 

Lees artikel

 

 

 


Genen en gedrag

Waarom doen honden wat ze doen en hoe ontstaat probleemgedrag? Eén van de factoren is de genetische aanleg. En hoe zit het dan met de verschillen tussen rassen? Dat en meer feiten over de invloed van genen op gedrag lees je in dit artikel.

 

Lees artikel

 

 

 


Leven als kat en hond

Menig Nederlands huishouden heeft zowel katten als honden in huis. Toch is het vredig samengaan van beide dieren, zoals het spreekwoord ‘leven als kat en hond’ al aanduidt, niet vanzelfsprekend. De introductie van beide dieren is hierbij sterk bepalend. Maar hoe pak je dat het beste aan?

 

Lees artikel

 

 

 

 


 

Wat te doen als je een pup in huis krijgt

De pup is uitgekozen en hij komt binnenkort in huis! Het zijn spannende tijden en iets om met het hele gezin naar uit te kijken. Lees voor dat het zover is nog even het volgende artikel door zodat je zo goed als mogelijk voorbereid bent. 

 

Lees artikel

 

 

 


 

Hondentaal

Honden communiceren grotendeels door middel van hun lichaam en hun eigen hondentaal. Een oortje naar voren of naar achteren, het likken van de neus, een voorpoot omhoog, weet jij wat jouw hond tegen je zegt? In dit artikel en bijbehorende video leer je kijken én luisteren naar je hond! 

 

Lees artikel