Wil je meer weten over hondengedrag en -training? Kom dan naar onze lezingen en seminars of lees onze verdiepende artikelen.

Seminars:

Op 25 mei 2019 organiseert Kenniscentrum Argos een seminar over de neus van de hond voor hondeneigenaren, instructeurs en gedragstherapeuten. Verdiep je in het belangrijkste zintuig van je hond en leer alles over de voordelen van neuswerk zoals speuren en detectie! 


Op 29 juni organiseren wij een speciale kennisdag die helemaal in het teken staat van jonge honden! Heb jij (plannen voor) een pup of heb je een jonge hond in huis? Wil jij meer weten over het socialiseren van je pup of over de gevreesde puberteit? Of ben je instructeur en geef je pup- en pubercursussen en wil je meer weten over het begeleiden en adviseren van mensen met opgroeiende honden? Kom dan op 29 juni naar Almere!

Lezingen:

Online lezingen:


Artikelen:

Wat doet een gedragstherapeut?

Wat doet een gedragstherapeut?

Loop jij met je hond tegen problemen aan en wil je hulp om het gedrag van jouw hond te veranderen? Dan kan een gedragstherapeut voor honden je mogelijk helpen. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van een hondengedragstherapeut.
Een goede band met je hond

Een goede band met je hond

Al meer dan 15.000 jaar delen mensen hun leven met honden. In die tijd is de band tussen honden en mensen steeds hechter geworden. Maar hoe weet je of je een goede band hebt met je hond? En hoe maak je jullie band nog sterker?
De rol van serotonine

De rol van serotonine

Is jouw hond angstig, agressief of erg gestrest? Of vertoont hij dwangmatig gedrag, een hoge mate van impulsiviteit of hyperactiviteit, en heeft training weinig resultaat? Dan zou een tekort aan serotonine mogelijk een rol kunnen spelen.