Ik wil meer

Wil je meer weten over hondengedrag, volg je een opleiding tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut of ander hondenvak? Dan zijn onze artikelen, video’s, lezingen en seminars een mooie aanvulling om je kennis nog verder te verdiepen en uit te breiden. Sommige lezingen worden bovendien online gegeven, zodat je zelfs vanuit je luie stoel nog meer kunt leren over honden. Bij de lezingen en de seminars ontvang je bovendien een hand-out en een certificaat van deelname. Voor de live lezingen en seminars worden daarnaast bijscholingspunten gegeven. De artikelen en video’s kun je tevens gebruiken als informatie voor je cursisten en uiteraard vinden we het leuk als je deze deelt op je Facebookpagina!

 

Ken je onze eigen Facebookpagina en YouTubekanaal al? Daar vind je updates, nieuws en nog meer video’s!

 


Lezingen en seminars

 

Lezing: De neus van de hond

In deze lezing leer je alles over hoe de neus van de hond werkt, hoe geur gedrag en communicatie beïnvloedt en wat de voordelen zijn van neuswerk. 

 

Alle data

 

 


Lezing: Blafgedrag bij honden

In deze lezing leer je de verschillende soorten blaffen herkennen en ook leer je hoe je blafgedrag kunt verminderen. 

 

Alle data

 

 

 


Lezing: Najagen

In deze lezing leer je de redenen achter het najagen herkennen en natuurlijk krijg je ook handvatten mee om overmatig najagen te verminderen.

 

Alle data

 

 


Lezing: Stress en spanning bij honden

In deze lezing leer je alles over wat stress is, hoe stress ontstaat én hoe je stress en spanning kunt verminderen. 

 

Alle data

 

 

 


Artikelen

De invloed van geur op gedrag

Geur speelt voor honden een veel belangrijkere rol dan voor ons mensen. Het reukvermogen van honden is niet alleen vele malen beter dan dat van ons, maar heeft ook een grotere invloed op het gedrag en de communicatie van honden.

 

Lees artikel

 

 

 

 


Wat doet een gedragstherapeut?

Loop jij met je hond tegen problemen aan en wil je hulp om het gedrag van jouw hond te veranderen? Dan kan een gedragstherapeut voor honden je mogelijk helpen. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van een hondengedragstherapeut.

 

Lees artikel

 

 

 

 


Het belang van probleemoplossend vermogen

In het geval van mensen wordt dit omschreven als de vaardigheid om problemen te signaleren en zelf een oplossing voor het probleem te kunnen bedenken. Eigenschappen die hierbij belangrijk zijn: analytisch vermogen, creativiteit, doorzettingsvermogen, proactief zijn en samenwerken.

 

Lees artikel

 

 

 

 


Het nut van voedingssupplementen

Voor een hond die angstig is, uitvalt, heel druk is, snel gestrest raakt of ander ongewenst gedrag vertoont, kunnen supplementen ondersteuning bieden en het gedrag verminderen. We leggen uit wat voedingssupplementen voor honden zijn, welke typen er zijn en wat je aan effect kan verwachten.

 

Lees artikel

 

 

 

 


Video’s

Lateralisatie van de neus

Wist jij dat honden soms met hun rechter neusgat en soms met hun linker neusgat aan een geur ruiken? In dit filmpje zie je hoe deze zogenaamde lateralisatie werkt!

 

Bekijk video

 

 


De betekenis van kwispelen

Vaak wordt gedacht dat een hond alleen kwispelt als hij blij is. Honden kunnen echter op verschillende manieren kwispelen en daarmee verschillende emoties laten zien. 

 

Bekijk video

 

 


De muilkorf aanleren

In sommige gevallen is het wijs om een hond te muilkorven. In deze video zie je hoe je je hond stapsgewijs traint om een muilkorf te dragen.

 

Bekijk video