Lezingen & seminars

Wij geven het hele jaar door lezingen en seminars voor iedereen die meer wil weten over honden. Deze zijn zowel geschikt voor mensen die net een hond hebben als professionals die werken met honden en meer verdieping zoeken. Alle lezingen zijn interactief en bevatten veel videomateriaal. De onderwerpen zijn zeer divers en beslaan zowel de aanschaf en opvoeding van een hond als het omgaan met complexe gedragsproblemen. En ook is het mogelijk om naar wens een lezing op maat te geven over een onderwerp naar keuze!

 

Hieronder vind je alle geplande lezingen en seminars. Zie ook de agenda voor alle activiteiten.

 

Zou je ons op jouw eigen locatie willen uitnodigen voor een lezing? Dat kan! Neem contact op via info@kenniscentrumargos.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 


Lezingen

Stress en spanning bij honden

13 juni 2020 – online lezing!

 

In deze lezing leer je alles over stress en spanning bij honden. Wat is stress, hoe herken je stress en spanning en is stress altijd iets negatiefs? Ook gaan we in op wat je kunt doen als je stress bij jouw hond ziet en leer je over de rol van stress bij gedragsproblemen als overmatig blaffen, angst en agressie. Dit is een interactieve live online lezing van ca. 2 uur met veel videomateriaal.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 

 


 

Seminars

Neus van de hond

18 april 2020 – uitgesteld i.v.m. Coronavirus

 

De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens de tweede editie van dit seminar leer je meer over hoe de neus werkt en over de training van honden in verschillende neuswerkdisciplines.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 


Eerdere seminars:

 

Abnormaal gedrag bij honden

1 februari 2020

 

Staartjagen, obsessief gedrag, overmatige angst en agressie of hyperactiviteit zijn vormen van sterk afwijkend gedrag bij honden. Maar hoe ontstaat dit ‘abnormale’ gedrag en wanneer spreken we van abnormale gedragingen? In dit seminar werden deze bijzondere gedragsproblemen vanuit verschillende invalshoeken belicht.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 

 

 

Neus van de hond

25 mei 2019

 

De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens dit seminar werd ingegaan op hoe de neus van de hond werkt, hoe je je hond kunt trainen in neuswerk en welke invloed de neus heeft op het gedrag van de hond.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 

 

 

 


Lezingen op locatie

Alle onderstaande lezingen en lezingen over andere onderwerpen kunnen op verzoek ook op locatie gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@kenniscentrumargos.nl