Met onze lezingen, cursussen en seminars kun je je kennis van honden verder verdiepen. Onze lezingen zijn zowel geschikt voor mensen die net een hond hebben als professionals die werken met honden en meer verdieping zoeken. De onderwerpen zijn zeer divers en beslaan zowel de aanschaf en opvoeding van een hond als het omgaan met complexe gedragsproblemen. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lezingen en seminars? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina!

Online lezingen

Een aantal van onze lezingen zijn nu beschikbaar in onze online leeromgeving, waar je ze kunt bekijken wanneer je wil! Naast het bekijken van de lezing, kun je ook de hand-outs downloaden én een certificaat van deelname opvragen.

Daarnaast bieden we in onze online leeromgeving online cursussen aan die uitgebreider zijn dan de lezingen en ook oefeningen, tips en extra video’s bevatten.

Na inschrijving heb je een jaar toegang tot de lezing of cursus, zodat je deze in delen of meerdere keren kunt bekijken.

De puberteit bij honden

In deze cursus van 10 lessen speciaal voor eigenaren van jonge honden leer je alles over de puberteit bij honden. Inzicht in de lichamelijke, hormonale en neurologische ontwikkelingen worden afgewisseld met praktische tips, handige oefeningen en duidelijke schema’s zodat je echt zelf aan de slag kunt. Bovendien bevat deze cursus ons e-book over de puberteit bij honden zodat je ook alles nog eens rustig na kan lezen. Je hebt na inschrijving een jaar lang toegang tot de cursus.

Angst voor geluiden

Schrikt jouw hond van vuurwerk, verkeer of dichtslaande kliko’s? Zie je nu al op tegen Oud en Nieuw en wil je je hond door deze lastige dagen heen helpen en weten hoe je je hond kunt trainen om harde geluiden niet meer eng te vinden? Bekijk dan deze online lezing van bijna 2 uur, waarin je alles leert over de oorzaken achter angst voor geluiden én hoe je deze angst kunt verminderen met behulp van management, training, hulpmiddelen en indien nodig medicatie. 

Hondentaal

In deze uitgebreide lezing leer je hoe je hondentaal kunt lezen: waar moet je op letten en hoe moet je de hondentaal interpreteren? In de lezing leer je uit welke elementen hondentaal bestaat, hoe je aan de hand van de lichaamstaal van honden kunt herkennen hoe je hond zich voelt en krijg je tevens veel praktische tips zodat je je nooit meer af hoeft te vragen wat jouw hond je wil vertellen! De lezing bevat veel videomateriaal om de lichaamstaal te illustreren.

Ik wil een hond!

In deze lezing van bijna 2 uur leer je alles over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een hond wil. Want hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je teleurstellingen kunt voorkomen. Weet je bijvoorbeeld wat voor ras het beste bij jou past, of waar je op moet letten als je een hond uit het buitenland overweegt? En hoe kun je een broodfokker herkennen? Wat zijn voor- en nadelen van een asielhond en wat moet je allemaal regelen voordat de hond in huis komt? Al deze informatie komt aan bod in deze lezing om jou te helpen een goede keus te maken!

Emoties bij honden

In deze lezing leer je meer over emoties bij honden. We bespreken welke emotionele systemen er onderscheiden kunnen worden en hoe je emoties bij honden herkent aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken en videomateriaal. 

Stress bij honden

In deze lezing leer je alles over stress bij honden. Wat is stress, hoe herken je stress en spanning en is dit altijd iets negatiefs? Ook gaan we in op wat je kunt doen als je stress en spanning bij jouw hond ziet en leer je over de rol van stress bij gedragsproblemen als overmatig blaffen, angst en agressie.

Blafgedrag bij honden

Zit jij soms ook met je handen in het haar omdat je hond zoveel blaft? Reageert jouw hond op alles wat langskomt of voel je je opgelaten omdat jouw hond tijdens de training aldoor van zich laat horen? In deze online lezing worden de oorzaken achter overmatig blaffen besproken en leer je wat je kunt doen om het blaffen te verminderen.

Seminars

Onze seminars zijn speciaal voor hondenprofessionals die zich verder willen bijscholen in een specifiek onderwerp. Informatie over accreditatie en bijscholingspunten vind je op de pagina van het betreffende seminar. Heb je zelf een idee voor een onderwerp waar je graag een seminar over zou willen volgen? Stuur ons dan een mail!

Eerdere seminars

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws.

Contact

Heb je vragen? Stuur ons een bericht.

Volg ons

Blijf op de hoogte en reageer.