Wij geven het hele jaar door lezingen en seminars voor iedereen die meer wil weten over honden. Deze zijn zowel geschikt voor mensen die net een hond hebben als professionals die werken met honden en meer verdieping zoeken. Alle live lezingen duren ca. 2,5 uur en zijn interactief en bevatten veel videomateriaal. De onderwerpen zijn zeer divers en beslaan zowel de aanschaf en opvoeding van een hond als het omgaan met complexe gedragsproblemen. En ook is het mogelijk om naar wens een lezing op maat te geven over een onderwerp naar keuze!

 

Hieronder vind je alle geplande lezingen en seminars. Zie ook de agenda voor alle activiteiten. Staat de lezing die je graag wil volgen er niet bij? Houd dan de site in de gaten want we plannen regelmatig nieuwe data! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lezingen en seminars? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina!

 

Zou je ons op jouw eigen locatie willen uitnodigen voor een lezing? Dat kan! Neem contact op via info@kenniscentrumargos.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 


On demand lezingen

Een aantal van onze lezingen is on demand te bekijken, wanneer jij maar wil! Naast het bekijken van de lezing, kun je ook de hand-outs downloaden én een certificaat van deelname opvragen. 

Na inschrijving heb je een jaar toegang tot de lezing, zodat je deze in delen of meerdere keren kunt bekijken!

Hier vind je al onze on demand lezingen.

 

 

 

 

Ken je iemand die plannen heeft om een hond aan te schaffen? Geef dan nu de on demand online lezing ‘Ik wil een hond!’ cadeau! In deze lezing leert de kijker alles over de keuze voor een hond: Ben je er klaar voor? Wat past het best bij je? Een reu of teef? Welk ras? Waar koop je je hond en hoe herken je een broodfokker? 

Met onze speciale cadeaubon krijgt jouw vriend, familielid of kennis een jaar lang toegang tot deze onmisbare informatie.

 

 


Live lezingen

Hier vind je alle lezingen die we op dit moment hebben ingepland. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data! Er is beperkt plek bij de lezingen zodat we voldoende aandacht kunnen geven aan alle vragen. Daarom kan het zijn dat sommige lezingen vol zitten.

 


Alleen thuis zijn – VOL

22 april 2021 – Online 

 

In deze lezing leer je alles over problemen rond het alleen thuis laten van je hond. Hoe herken je dat je hond dit moeilijk vindt, wanneer spreek je over verlatingsangst en waarom vinden honden dit soms moeilijk?

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Odorology & Training Cadaver Detection Dogs

24 april 2021 – Online 

 

In dit Engelstalige webinar zal forensisch onderzoeker Dr. Lorna Irish haar kennis delen over de wetenschap achter geur en vertellen over haar onderzoek naar de training van kadaverdetectiehonden, in het bijzonder bij zoekingen op het water.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven (je wordt doorgelinkt naar de website van Argos Scentwork Academy)

 


Puberteit bij honden – VOL

6 mei 2021 – Online 

 

Na de puppytijd, het zindelijk maken en het ontwijken van scherpe puppytandjes dient de volgende uitdagende fase zich alweer aan: de puberteit. In deze periode kom je als eigenaar voor veel uitdagingen te staan en is een goede begeleiding essentieel voor het voorkomen van probleemgedrag en het opvoeden van jouw puber tot een sociale, stabiele hond.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Stress en spanning bij honden – VOL

20 mei 2021 – Online 

 

Na deze live online lezing van ca. 2,5 uur met veel videomateriaal kun je inschatten of en wanneer jouw hond stress en spanning ervaart en hoe je hier het beste mee om kunt gaan om eventuele gedragsproblemen te verminderen.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Blafgedrag bij honden – VOL

3 juni 2021 – Online 

 

Reageert jouw hond op alles wat langskomt of voel je je opgelaten omdat jouw hond tijdens de training aldoor van zich laat horen? In deze lezing worden de oorzaken achter overmatig blaffen besproken en leer je wat je kunt doen om blaffen te verminderen.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Najagen 

17 juni 2021 – Online 

We gaan in op de redenen achter najaaggedrag en bespreken of dit altijd te maken heeft met jachtinstinct of dat er misschien ook andere redenen zijn waarom honden achter wild, vogels of verkeer aangaan. Ook leer je over management én training.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 

 


Seminars

Onze seminars zijn speciaal voor hondenprofessionals die zich verder willen bijscholen in een specifiek onderwerp. Informatie over accreditatie en bijscholingspunten vind je op de pagina van het betreffende seminar. We trachten 2 tot 3 seminars per jaar te organiseren. Heb je zelf een idee voor een onderwerp waar je graag een seminar over zou willen volgen? Stuur ons dan een mail!

Werkhonden

6 juni 2021 – Online

 

In dit seminar delen verschillende professionals hun visie op de selectie, training en het welzijn van werkhonden. De nadruk ligt op wat hondeneigenaren, kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten kunnen leren van deze specialistische vormen van training.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


 

Honden uit het buitenland

3 oktober 2021 – Online

In dit seminar leer je alles over honden uit het buitenland: wat voor achtergrond hebben deze honden, wat voor gedrag brengt deze achtergrond met zich mee en waar moet je rekening mee houden wanneer je een buitenlandse hond in huis hebt? Verschillende experts vertellen je alles over de bijzonderheden op het gebied van gezondheid en gedrag van buitenlandse honden en delen hun inzichten in hoe je deze honden het best kunt begeleiden. 

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Eerdere seminars

Hieronder vind je een overzicht van eerdere seminars die wij hebben georganiseerd met een foto-impressie van de dag. 

 

Gedragsmedicatie bij honden

7 november 2020

 

Het gebruik van gedragsmedicatie kan een onderdeel zijn van de gedragstherapie bij honden. In dit seminar werd door experts ingegaan op de verschillende soorten medicatie en de mogelijke effecten daarvan.

 

Vanwege de coronacrisis vond dit seminar online plaats. Daarom is er helaas geen foto-impressie van deze dag.

 


Abnormaal gedrag bij honden

1 februari 2020

 

Staartjagen, obsessief gedrag, overmatige angst en agressie of hyperactiviteit zijn vormen van sterk afwijkend gedrag bij honden. Maar hoe ontstaat dit ‘abnormale’ gedrag en wanneer spreken we van abnormale gedragingen? In dit seminar werden deze bijzondere gedragsproblemen vanuit verschillende invalshoeken belicht.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 


Neus van de hond

25 mei 2019

 

De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens dit seminar werd ingegaan op hoe de neus van de hond werkt, hoe je je hond kunt trainen in neuswerk en welke invloed de neus heeft op het gedrag van de hond.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 


Lezingen op locatie

Alle lezingen kunnen op verzoek ook op locatie gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@kenniscentrumargos.nl. Ook is het mogelijk om een lezing over een onderwerp naar keuze te boeken.