Lezingen & seminars

Wij geven het hele jaar door lezingen en seminars voor iedereen die meer wil weten over honden. Deze zijn zowel geschikt voor mensen die net een hond hebben als professionals die werken met honden en meer verdieping zoeken. Alle lezingen zijn interactief en bevatten veel videomateriaal. De onderwerpen zijn zeer divers en beslaan zowel de aanschaf en opvoeding van een hond als het omgaan met complexe gedragsproblemen. En ook is het mogelijk om naar wens een lezing op maat te geven over een onderwerp naar keuze!

 

Hieronder vind je alle geplande lezingen en seminars. Zie ook de agenda voor alle activiteiten. Staat de lezing die je graag wil volgen er niet bij? Houd dan de site in de gaten want we plannen regelmatig nieuwe data!

 

Zou je ons op jouw eigen locatie willen uitnodigen voor een lezing? Dat kan! Neem contact op via info@kenniscentrumargos.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 


Lezingen


Ik wil een hond!

Online – op elk moment te bekijken!

 

In deze video leer je alles over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een hond wil. Wees voorbereid en voorkom teleurstellingen. Weet je bijvoorbeeld wat voor ras het beste bij jou past, of waar je op moet letten als je een hond uit het buitenland overweegt? Dit en meer wordt besproken in deze online lezing die je op je gemak vanuit je luie stoel kunt bekijken!

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 

 


 

Angst voor geluiden

Online – op elk moment te bekijken!

 

In deze video leer je alles over angst voor geluiden: hoe herken je angst, hoe ontstaat angst voor geluiden en hoe kun je dit met behulp van management, training, hulpmiddelen en eventueel medicatie verminderen? Dit en meer wordt besproken in deze online lezing die je op je gemak vanuit je luie stoel kunt bekijken!

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 

 


 

Najagen – VOL

29 oktober 2020 – Online 

 

We gaan in op de redenen achter najaaggedrag en bespreken of dit altijd te maken heeft met jachtinstinct of dat er misschien ook andere redenen zijn waarom honden achter wild, vogels of verkeer aangaan. Ook leer je over management én training.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


 

Agressie – NOG BEPERKT PLEK

19 november 2020 – Online 

 

In deze lezing bespreken we wat agressie precies is en welke vormen van agressie je kunt onderscheiden bij honden. Ook leer je welke onderliggende emoties een rol kunnen spelen en wat je kunt doen in het geval van agressie

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Blafgedrag bij honden – VOL

3 december 2020 – Online 

 

Reageert jouw hond op alles wat langskomt of voel je je opgelaten omdat jouw hond tijdens de training aldoor van zich laat horen? In deze lezing worden de oorzaken achter overmatig blaffen besproken en leer je wat je kunt doen om blaffen te verminderen.

 

Zie hier voor meer informatie en inschrijven.

 


Seminars

 

Gedragsmedicatie

7 november 2020

 

Het gebruik van gedragsmedicatie kan een onderdeel zijn van de gedragstherapie bij honden met agressie en angst. In dit seminar wordt door experts ingegaan op de verschillende soorten medicatie en de mogelijke effecten daarvan.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 


Eerdere seminars

 

Abnormaal gedrag bij honden

1 februari 2020

 

Staartjagen, obsessief gedrag, overmatige angst en agressie of hyperactiviteit zijn vormen van sterk afwijkend gedrag bij honden. Maar hoe ontstaat dit ‘abnormale’ gedrag en wanneer spreken we van abnormale gedragingen? In dit seminar werden deze bijzondere gedragsproblemen vanuit verschillende invalshoeken belicht.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 


 

 

Neus van de hond

25 mei 2019

 

De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens dit seminar werd ingegaan op hoe de neus van de hond werkt, hoe je je hond kunt trainen in neuswerk en welke invloed de neus heeft op het gedrag van de hond.

 

Zie hier voor een foto-impressie van deze dag.

 

 

 


Lezingen op locatie

Alle lezingen kunnen op verzoek ook op locatie gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@kenniscentrumargos.nl. Ook is het mogelijk om een lezing over een onderwerp naar keuze te boeken.