Wij geven het hele jaar door lezingen en seminars voor iedereen die meer wil weten over honden. Deze zijn zowel geschikt voor mensen die net een hond hebben als professionals die werken met honden en meer verdieping zoeken. De meeste lezingen duren ca. 2,5 uur en zijn interactief en bevatten veel videomateriaal. De onderwerpen zijn zeer divers en beslaan zowel de aanschaf en opvoeding van een hond als het omgaan met complexe gedragsproblemen. En ook is het mogelijk om naar wens een lezing op maat te geven over een onderwerp naar keuze!

Hieronder vind je alle geplande lezingen en seminars. Zie ook de agenda voor alle activiteiten. Staat de lezing die je graag wil volgen er niet bij? Houd dan de site in de gaten want we plannen regelmatig nieuwe data! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lezingen en seminars? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina!

Zou je ons op jouw eigen locatie willen uitnodigen voor een lezing? Dat kan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Online leeromgeving

Een aantal van onze lezingen is on demand te bekijken, wanneer jij maar wil! Naast het bekijken van de lezing, kun je ook de hand-outs downloaden én een certificaat van deelname opvragen. 

Daarnaast bieden we in onze online leeromgeving online cursussen aan die uitgebreider zijn dan de lezingen en ook oefeningen, tips en extra video’s bevatten.

Na inschrijving heb je een jaar toegang tot de lezing of cursus, zodat je deze in delen of meerdere keren kunt bekijken!

Live online lezingen

Geholpen hond!?

21 april 2022 – Online 

Twijfel je over het laten castreren of steriliseren van je eigen hond? In deze live online lezing krijg je handvatten om tot de beste keuze te komen. In sommige gevallen is de ingreep een goede keuze, in andere gevallen is dit minder raadzaam.

Blafgedrag bij honden

19 mei 2022 – Online

Zit jij soms ook met je handen in het haar omdat je hond zoveel blaft? Reageert jouw hond op alles wat langskomt of voel je je opgelaten omdat jouw hond tijdens de training aldoor van zich laat horen? In deze live online lezing worden de oorzaken achter overmatig blaffen besproken en leer je wat je kunt doen om het blaffen te verminderen.

Emoties bij honden

2 juni 2022 – Online

In deze lezing leer je meer over emoties bij honden: welke emoties onderscheiden we, wat is er aan onderzoek gedaan naar emoties en hoe herken je emoties bij honden?

Najagen

23 juni 2022 – Online

In deze lezing leer je alles over najaaggedrag bij honden. We gaan in op de redenen achter najaaggedrag en bespreken of dit altijd te maken heeft met jachtinstinct of dat er misschien ook andere redenen zijn waarom honden achter wild, vogels of verkeer aangaan.

Seminars

Onze seminars zijn speciaal voor hondenprofessionals die zich verder willen bijscholen in een specifiek onderwerp. Informatie over accreditatie en bijscholingspunten vind je op de pagina van het betreffende seminar. We trachten 2 tot 3 seminars per jaar te organiseren. Heb je zelf een idee voor een onderwerp waar je graag een seminar over zou willen volgen? Stuur ons dan een mail!

De band tussen mens en hond

21 augustus 2022 – Nieuw-Vennep / online

Tijdens dit seminar staat de unieke relatie tussen mens en hond centraal. Dr. Edwin Pos bespreekt de evolutie van de wolf tot huishond en het effect van domesticatie op onze relatie met honden. Ineke van Herwijnen PhD deelt haar kennis over hechtingsstijlen en de manier waarop honden een band vormen met mensen. Je kunt kiezen uit deelname op locatie in Nieuw-Vennep of online deelname. Ook is het mogelijk om een deel van het programma te volgen.

Eerdere seminars

Agenda

Bekijk alle geplande activiteiten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws.

Contact

Heb je vragen? Stuur ons een bericht.

Volg ons

Blijf op de hoogte en reageer.