Seminar: De neus van de hond

Het Seminar Neus van de hond vond plaats op 25 mei 2019. Zie onderaan deze pagina een foto-impressie van deze dag.


De neus is het meest bijzondere en vernuftige zintuig van de hond en honden doen ons steeds weer versteld staan van hun uitzonderlijke reukvermogen. Tijdens dit seminar leer je alles over hoe de neus van de hond werkt, hoe je je hond kunt trainen in neuswerk en welke invloed de neus heeft op het gedrag van de hond.

 

Tijdens het ochtenddeel wordt er een inleiding gegeven in de werking van de neus en de verschillende disciplines die er zijn op het vlak van neuswerk (onder andere speuren en detectie). Ook leer je meer over de invloed van het reukvermogen op het gedrag van honden en de rol van geur in de communicatie met andere honden en mensen.

 

In het middagdeel wordt dieper ingegaan op de wetenschap achter geur en hoe de neus werkt. Ook wordt het trainen van honden in verschillende takken van neuswerk belicht: de rol van motivatie, opbouw en timing zijn hierbij sleutelwoorden. Tot slot gaan we in op hoe je neuswerk in kunt zetten om probleemgedrag te verminderen.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Voor wie?
● 
Hondeneigenaren die meer willen weten over het belangrijkste zintuig van hun hond

● Kynologisch Instructeurs die meer willen weten over hoe de neus van de hond werkt en hoe je een hond kunt trainen in neuswerk
● Gedragstherapeuten die zich verder willen verdiepen in de hondenneus en de positieve effecten van neuswerk

 

Datum: 25 mei 2019

Locatie: Basisschool de Ruimte, Nimfenplein 1, Almere.

Kosten: €135,- voor de gehele dag / €75,- voor één dagdeel (ochtend of middag). Deze kosten zijn inclusief BTW, koffie en/of thee en een certificaat. Er is een vegetarisch lunchbuffet tussen 13:00 en 14:00. De kosten hiervoor zijn €7,50. Heb je speciale dieetwensen, dan kan je dit aangeven in het extra veld bij het invullen van je gegevens. Betaling geschiedt met iDEAL of Bancontact (België).

Accreditatiepunten voor hondenprofessionals:

NVGH: 4 punten
CKI/RvB: 20 punten (categorie B)
CERTIPET: 5 PEP
SPPD: 3 punten

 

Het seminar is uitverkocht! Wil je toch graag komen? Dan kun je je aanmelden voor de reservelijst voor het geval er afmeldingen zijn. Mail voor een plek op de reservelijst naar info@kenniscentrumargos.nl


Foto-impressie