Met behulp van deze video’s kun je meer leren over lichaamstaal en hondengedrag. Ook vind je hier video’s over het aanleren van allerlei oefeningen die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld het uitvallen naar andere honden te verminderen, je hond meer rust te geven of de zelfbeheersing te verbeteren. Alle video’s zijn gemaakt door gediplomeerde en ervaren instructeurs en gedragstherapeuten. 

 

Klik op de betreffende video om deze te bekijken en meer achtergrondinformatie te lezen. Ook vind je daar tips als het niet lukt om een oefening aan te leren.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina!

 

Bezoek ook eens ons YouTubekanaal


Stress en spanning bij honden

In deze video’s (deel 1 en deel 2) leer je hoe je aan je hond kunt zien of hij stress of spanning ervaart in een bepaalde situatie. 

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 


De betekenis van kwispelen

Vaak wordt gedacht dat een hond alleen kwispelt als hij blij is. Honden kunnen echter op verschillende manieren kwispelen en daarmee verschillende emoties laten zien. 

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Impulsregulatie

Deze oefening is perfect voor als  je hond uitvalt naar andere honden of naar mensen, maar ook als je hond najaagt en achter andere dieren of voertuigen aan wil gaan.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 


Blaffen en stil zijn aanleren

Dit is een oefening die heel goed kan werken bij honden die veel blaffen. Met deze oefening leer je je hond om alleen op commando te blaffen én om op commando stil te zijn!

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Het aandachtsspel

Met dit spelletje kun je je hond op een leuke manier leren om meer aandacht te hebben voor jou. Dit is dus een heel geschikte oefening voor honden die snel afgeleid zijn, veel trekken aan de lijn of niet goed luisteren als ze los lopen.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Ongeschreven regels voor loslopende honden

In deze video brengen we een aantal ongeschreven regels voor loslopende honden en hun eigenaren onder de aandacht waarmee ergernissen kunnen worden voorkomen.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Wachten

Het doel van deze oefening is om de hond te leren om zichzelf te beheersen. Door de hond hiervoor een woord als ‘wachten’ aan te leren kun je je hond zich laten beheersen zonder dwang.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Lateralisatie van de neus

Wist jij dat honden soms met hun rechter neusgat en soms met hun linker neusgat aan een geur ruiken? In dit filmpje zie je hoe deze zogenaamde lateralisatie werkt!

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 


De muilkorf aanleren

In sommige gevallen is het wijs om een hond te muilkorven. In deze video zie je hoe je je hond stapsgewijs traint om een muilkorf te dragen.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 


Ontspannen op een kleedje

Het doel van deze oefening is om de hond te leren om zichzelf te ontspannen in moeilijke situaties. Dit doen we door het gevoel van ontspanning te koppelen aan het kleedje. 

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Vuurwerk survival kit

In deze video zie je een aantal voorbeelden van leuke, afleidende spelletjes voor tijdens de jaarwisseling. 

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 

 


Spelen met je hond


In deze video’s zie je hoe je een trekspel doet met je hond en hem de ‘vast’ en ‘los’ aanleert en hoe je je hond leert apporteren.

 

Bekijk video

 

 

 

 

 


Spel tussen honden 

In deze video laten we zien hoe leuk spel tussen honden eruit ziet en wanneer je als eigenaar in zou moeten grijpen. 

 

Bekijk video

 

 

 

 

 

 


Hierkomen met fluitsignaal 

In deze video laten we zien hoe je het hierkomen kunt aanleren door middel van een fluitsignaal.

 

Bekijk video