Online Seminar Werkhonden

65.00125.00

Met Patrick Petersen, Ruud Leus, Eline van Oosterom en Nikki Rethmeier.

Zie onder voor het programma.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

In dit seminar delen verschillende professionals die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde tak van honden met een baan hun visie op de selectie, training en het welzijn van werkhonden. Ook ligt de nadruk op wat hondeneigenaren, kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten kunnen leren van deze specialistische vormen van training. ‘s Ochtends zullen Patrick Petersen en Ruud Leus vertellen over surveillancehonden en speur- en detectiehonden. ‘s Middags spreken Eline van Oosterom en Nikki Rethmeier over blindengeleidehonden en therapiehonden. 

Vragen die prominent aan bod komen zijn hoe geschikte honden worden geselecteerd, hoe de specialistische manier van trainen eruit ziet en hoe het dagelijks leven en natuurlijk het welzijn van de honden eruit ziet. Maar ook onderwerpen als het gebruik van correcties, het wel of niet castreren van de honden, het leven in een kennel, de omgang met gedragsproblemen en andere aspecten zullen worden besproken. Hiermee geven deze trainers een unieke inkijk in het leven van werkhonden, waar andere hondenprofessionals (kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten) hun voordeel mee kunnen doen.

 

Voor wie?
Instructeurs en gedragstherapeuten (in opleiding) die meer willen weten over werkhonden.

 

Datum: zondag 6 juni 2021

Locatie: Dit seminar zal live worden gestreamd en is nadien nog een week terug te kijken. Indien mogelijk (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen) zullen er op een later moment ook enkele plekken op locatie in Almere beschikbaar komen. 

Kosten: €125,- voor de gehele dag / €65,-voor één dagdeel (ochtend of middag). Deze kosten zijn inclusief BTW, een digitale goodiebag en een certificaat. Betaling geschiedt met iDEAL of Bancontact (België).

Accreditatie: SPPD: 6 punten | CKI (Raad van Beheer): 20 punten categorie B | NVGH: 3 punten

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

 

Extra informatie

Seminar

Hele dag, Ochtend, Middag