Seminar: De band tussen mens en hond

65.00127.50

Tijdens dit seminar staat de unieke relatie tussen mens en hond centraal. Dr. Edwin Pos bespreekt de evolutie van de wolf tot huishond en het effect van domesticatie op onze relatie met honden. Ineke van Herwijnen PhD deelt haar kennis over hechtingsstijlen en de manier waarop honden een band vormen met mensen. Je kunt kiezen uit deelname op locatie in Hillegom of online deelname. Ook is het mogelijk om een deel van het programma te volgen.

 

Wissen

Beschrijving

Tijdens dit seminar over de band tussen mens en hond staat de unieke mens-hond relatie centraal. Dr. Edwin Pos bespreekt de evolutie van de wolf tot huishond en het effect van domesticatie op onze relatie met honden. Ineke van Herwijnen PhD deelt haar kennis over hechtingsstijlen en de manier waarop honden een band vormen met mensen. Je kunt kiezen uit deelname op locatie in Hillegom of online deelname. Ook is het mogelijk om een deel van het programma te volgen.

 


Over de sprekers:

Dr. Edwin Pos is werkzaam in de vakgroep Ecologie en Biodiversiteit aan de Universiteit Utrecht. Hij is onderzoeker in de evolutionaire ecologie met onderwerpen als het kunnen voorspellen van ecologische veranderingen en het kwantificeren van belangrijke processen van ecologische dynamiek. Ook is hij docent in evolutionaire biologie en ecologie bij de Universiteit Utrecht. Tevens is hij prijswinnaar grootste wetenschappelijke talent van Nederland en Vlaanderen 2021. Daarnaast heeft Edwin een bijzondere interesse in honden.

 


 

Dr. ir. Ineke van Herwijnen is van oorsprong opgeleid in humane voorlichtingskunde, maar sinds 25 jaar op verschillende manieren actief met de begeleiding van honden en vooral… hun houders. Velen kennen haar als oud-directeur van de Koninklijke Hondenbescherming of vanuit haar promotietraject bij de Wageningen Universiteit. Hier onderzocht Ineke tussen 2016 en 2020 hondgerichte opvoedstijlen. Sinds 2021 werkt Ineke als junior universitair docent bij Universiteit Utrecht. Momenteel heeft Ineke geen eigen hond, maar vangt dieren op voor stichting Mendoo. Hoe hechtingsprocessen verlopen in het algemeen en specifiek tussen mens en hond heeft sinds jaren haar interesse. Niet alleen omdat het aan de basis staat van onze hedendaagse relatie met honden. Hechting kan ook een grondslag vormen voor knelpunten in die relatie en verdient daarom meer aandacht in de wetenschap en de dagelijkse praktijk.

 


Praktische informatie:

Datum:
Zondag 21 augustus 2022

Locatie:
Hillegom / online

Voor wie:
Hondenprofessionals (Kynologisch Instructeurs, Gedragstherapeuten (in opleiding) etc.)

Kosten:
Op locatie: €65,- (dagdeel) / €120,- (hele dag) + €7,50 (vegetarische lunch). Dit bedrag is inclusief BTW, een goodiebag, hand-outs en certificaat

Online: €65,- (dagdeel) / €120 (hele dag) inclusief BTW, een digitale goodiebag, digitale hand-outs en digitaal certificaat plus een week lang toegang tot de opname

Betaling geschiedt met iDEAL of Bancontact (België)

NB: Speciaal voor groepen geldt er een korting: vanaf 3 personen of meer op locatie (hele dag) ontvang je 15% korting met kortingscode Argos_2022

Accreditatie:
SPPD: 2 punten (dagdeel) | 5 punten (hele dag)

NVGH: 2 PE punten (dagdeel) | 4 PE punten (hele dag)

APDT-BeNe: 10 punten (dagdeel) | 20 punten (hele dag)

RvB / CKI: 20 punten categorie B voor deelname op locatie voor de gehele dag (geen punten voor online deelname of deelname aan een dagdeel)